NIEUWS

Beleef, leer en ervaar CBX Nederland op de Autoprofessioneel 2018

Kom CBX Nederland bezoeken en ontdek de unieke 'Quick Check' straat op standnummer 128

CBX Nederland is bekend als totale werkplaatsinrichter. Ooit begonnen als fabrikant van platenremtestbanken (onder de merknaam Newcom), ondertussen uitgegroeid tot volwaardig werkplaatspartner. Onderscheiden door service, dat is de kracht van CBX Nederland. Dichtbij de klant staan met technisch advies en een no-nonsense aanpak.

Wat biedt CBX voor nieuws tijdens de AMT Autoprofessioneel?

Eén van de paradepaardjes van CBX Nederland is al jaren de New Dimension uitlijner. Een uitlijnsysteem dat met zijdelings opgehangen camera’s een ultra snelle en loepzuivere meting kan doen. Dit systeem is nu ook geschikt voor de zogenaamd ‘quick check’. Door de staande camera’s op een vaste plek in de werkplaats te installeren kan zeer snel een nauwkeurige uitlijndiagnose gedaan worden zonder het voertuig op een uitlijnbrug te hoeven plaatsen. Hiermee verhoogt het garagebedrijf niet alleen haar efficiëntie en effectiviteit, maar laat het haar klanten ook zien een gedegen voertuigcontrole uit te voeren bij iedere werkplaatsdoorgang. In combinatie met de unieke HoT wielklemmen van CBX Nederland is dit meest efficiënte ‘quick check’.

De New Dimension software is tegenwoordig ook voorzien van database die online up-to-date te houden is. Daarnaast is de zoekmethode tegenwoordig sterk verbeterd tegenover vergelijkbare merken. Het juiste voertuig wordt trefzeker en snel gevonden.

Profiel scannen tijdens overrijden met de Treadspec

CBX Nederland is introduceerde begin 2017 de unieke GrooveGlove handheld banden profiel scanner. Tijdens de AMT Autoprofessioneel zal CBX ook een volautomatische drive-over variant demonstreren, genaamd de “TreadSpec Drive”. Deze overrijdbare bandenscanner is uniek omdat deze als enige automatisch het kenteken van de auto herkent, over de volledige breedte de profielen beoordeelt op uitlijning en rotatieadvies, en automatisch direct een rapport naar de cloud stuurt.

Voor de auto op de brug staat is het complete rapport inclusief foto en kenteken aangemaakt. Daarnaast houdt de slimme Treadspec Drive met extra sensoren exact bij waar de auto is, zodat deze weet welke as hij scant.

GrooveGlove selectie winterbanden en fleetowners

De GrooveGlove is recentelijk uitgebreid met een speciale winterbanden-selectie. De software gebruikt andere grenswaarden voor winterbanden dan bij zomerbanden aangezien een winterband eerder aan vervanging toe is dan een zomerband.

Voor het scannen van Truckbanden is de GrooveGlove Fleet nu ook beschikbaar. Een nieuwe speciale modus maakt het mogelijk zeer snel een periodieke controle van de banden van trailers en opleggers uit te voeren, wederom inclusief uitlijnadvies. De rapporten en gegevens worden ook weer automatisch opgeslagen waardoor een perfect inzicht in slijtagepatronen zichtbaar wordt, wederom volgens het overzichtelijke rapport.

De TreadSpec en GrooveGlove zijn o.a. gekoppeld aan de populaire CarSystems garagesoftware. Een scan uitvoeren koppelt het rapport direct aan de klant binnen de CarSystems software, waardoor u als garagehouder al uw klantgegevens netjes op één plek kunt bewaren. De API van de bovengenoemde profielscanners is eenvoudig te integreren in andere softwarepakketten voor automatische integratie van data.

Wielservice: hydraulisch demonteren en volautomatisch balanceren

De Vamag TC5000 zal tijdens de AMT Autoprofessioneel voluit gedemonstreerd worden. Deze hydraulische banden demontage machine maakt het wisselen van zeer stijve (runflat) banden zeer precies door hydraulisch aangedreven afdrukrollen.

Daarnaast zal de nieuwe TECO 740 balanceermachine zijn intrede doen tijdens de AMT Autoprofessioneel. De TECO 740 neemt middels een automatische laser alle maten van de velg volautomatisch op tijdens de balanceercyclus. Ook het ‘verborgen gewicht’ programma verloopt volledig automatisch waarbij de machine automatisch de spaken herkent. Elektrische opspanning is bij deze machine standaard. Optioneel kan de hoogteslag bij elke band automatisch gemeten worden waardoor direct duidelijk is of er iets met de band/velg combinatie aan de hand is.

CBX Presenteert: gebruik de gegevens!

Tijdens de AMT Autoprofessioneel zal CBX Nederland een presentatie geven over het actief gebruiken van data uit bandenscanners. Leer waar de breekpunten liggen bij uw klant. Wanneer moet u uw klant benaderen voor nieuwe banden, en hoe kunt u uit die bezoeken meer halen dan alleen bandenverkoop? Bouw een vertrouwensrelatie op met uw klant door middel van uw GrooveGlove of Treadspec!

Dit is niet alleen interessant voor bandenspecialisten! In Frankrijk blijkt dat vooral dealerbedrijven veel profijt hebben van het gebruik van de data die bandenscanners opleveren.

Beleef het: banden scannen, quick check en wielservice

CBX Nederland zal doorlopend demonstraties geven van wat CBX de ‘quick check straat’ noemt. Een teststraat die eigenlijk ieder voertuig dat uw werkplaats binnenkomt zou moeten passeren. Eerst een snelle uitlijncontrole van het voertuig, daarna direct een scan van de bandenprofielen om dan door te gaan naar een remmentest. Een investering die de werkplaats optimaler laat presteren.

Daarnaast zullen de Vamag TC5000 hydraulische banden demontage machine en de TECO 740 balanceer machine doorlopend gedemonstreerd worden.

Kom dus kijken, leren en beleven bij CBX Nederland tijdens de AMT Autoprofessioneel in Gorinchem! Bestel uw kaarten nu gratis online (registratiecode 71800023232) op evenementenhal.nl/autoprof-go

0
Volg ons!

Helaas: Deze pagina is nog niet beschikbaar. Houd onze site in de gaten, wij werken er aan!