NIEUWS

CBX introduceert het ProAdas kalibratie systeem van TECO

Met het ProAdas systeem heeft CBX Nederland een systeem met enorm veel voordelen in huis. Lees hier meer.

Het is het modewoord van 2019 in de Automotive: ADAS. De naam zelf is eigenlijk een verzamelnaam voor rijhulpsystemen, van parkeerhulp tot adaptieve cruise control. Deze systemen zijn afhankelijk van een zeer groot aantal sensoren in en op de auto. Bij een aanrijding, uitlijning of foutcodes op ADAS gerelateerde systemen moeten deze systemen gekalibreerd worden. Hoe moet dit op de juiste manier gebeuren?

CBX specialiseert zich in ADAS kalibratie

CBX Nederland is als equipment leverancier en fabrikant verder gegaan dan alleen het aanbieden van ADAS kalibratie systemen. Wij zijn na uitgebreid marktonderzoek en het uitgebreid verdiepen in de technische specificaties omtrent ADAS tot de conclusie gekomen dat er op het moment een hoop verkeerde aannames in de markt ontstaan als het gaat om ADAS kalibraties. Wij weten exact wat belangrijk is voor een juiste kalibratie vanuit technische kennis en know-how, een directe lijn met de productmanager van de fabrikant en door deel te nemen in diverse ADAS werkgroepen en binnenkort ook deelnemen aan het ADAS convenant. Daarnaast is het belangrijk om te weten we wat van belang is voor vandaag, maar ook voor morgen! En dan hebben we het niet alleen over de technische wijze van kalibreren, maar ook de output. Die kennis willen wij graag met u delen, zodat ook u weet wat belangrijk is voor de juiste keuze van apparatuur.

Vanuit de fabrieksvoorschriften

Eén van de meest belangrijkste voorwaarden voor het correct kalibreren van een ADAS systeem is het volgen van de procedure van de fabrikant. Het TECO ProAdas systeem van CBX Nederland houdt zich dan ook aan deze voorschriften. Dit is niet alleen de beste manier om de werking van het ADAS systeem te waarborgen maar ook de beste manier om verzekeringsmaatschappijen te overtuigen dat de kalibratie op de juiste manier is gedaan. Er kan immers aangetoond worden dat de systemen volgens de specificaties van de fabrikant gekalibreerd waren.

Belang van controle uitlijning

Er zijn belangrijke voorwaarden waaraan voldaan moeten zijn voor een correcte kalibratie. Zo moet het voertuig en je kalibratietool op een vlakke vloer staan, de bandenspanning gelijk zijn, mag er geen overmatig ongelijke bandenslijtage voorkomen, geen belangrijke fouten in het ADAS systeem zitten, en moet de uitlijning van het voertuig in orde zijn! Dat laatste is een soort voorwaarde waar in andere systemen vanuit wordt gegaan, maar niet op wordt gecontroleerd. Bij het ProADAS systeem zit de pre-check op uitlijnen gewoon op de grond inbegrepen! Het is dus mogelijk om vlak voor de kalibratie op diagnosefouten te controleren, dat kan ieder systeem. Echter kan geen enkel ander systeem de uitlijning van het voertuig controleren! Wat belangrijk is, is dat je weet hoe de wielstanden staan, met name ook de standen van de voorwielen wanneer de stuurhoeksensor op 0 graden staat en dus met een recht stuurwiel. Met ProADAS kan je niet alleen de uitlijning professioneel controleren, maar kan je het systeem ook nog eens als volwaardige uitlijner gebruiken om ook daadwerkelijk de uitlijning uit te voeren.

Gebruik van de aandrijflijn of symmetrie as van de auto

Het ProAdas systeem onderscheid zich van sommige andere systemen doordat het de hartlijn of rijlijn van het voertuig als referentie neemt. Sommige ADAS kalibratiesystemen gebruiken uitgangspunt die niet volgens fabrieksopgave zijn. Sommige systemen doen niks met de rijhoek van het voertuig en gaan daarmee met de kalibratie zelfs tegen fabrieksvoorschriften in van o.a. de VAG groep.

DSC_2977.jpgDSC_3062.jpgDSC_3028.jpgDSC_2967.jpgDSC_3023.jpgDSC_3072.jpgDSC_3060.jpgDSC_3047.jpgDSC_3075.jpgDSC_3034.jpgDSC_3042.jpgDSC_3026.jpgDSC_3057.jpgDSC_3090.jpgDSC_3048.jpgDSC_3085.jpgDSC_3011.jpgDSC_3066.jpgDSC_3002.jpgDSC_3051.jpgDSC_3018.jpgDSC_3021.jpg

Ergonomisch, snel en accuraat

Omdat het ProAdas systeem via een slimme interface via een tablet te bedienen is, kan één persoon de kalibratie uitvoeren, in tegenstelling tot veel andere ADAS-kalibratie systemen. De gepatenteerde technologie om uitlijntechniek gecombineerd met bluetooth afstandssensoren op 1 interface zorgt ervoor dat je super snel en accuraat het paneel kan positioneren. Deze combinatie zorgt er ook voor dat je het eenvoudig met 1 persoon kan uitvoeren. Daarbij wordt de gebruiker via de software stap-voor-stap eenvoudig begeleidt waardoor je het proces niet fout kan doen. Voor wie al een Nexion CCD uitlijnsysteem* heeft, is de investering voor het ADAS systeem ook nog eens lager.

Zeer verzekeraar-vriendelijk

Verzekeraars willen graag zeker weten dat een reparatie of kalibratie juist is uitgevoerd. Daarvoor is een compleet rapport met uitlijnstanden, positioneringsgevens van het paneel, diagnosegegevens en complete kalibratiegegevens de enige manier om sluitend aan te tonen dat de kalibratie op de juiste manier is gedaan. Alleen het ProAdas systeem levert dat complete rapport. ProAdas biedt een rapport met onder andere:

  • Quick check uitlijngegevens voor aanvang kalibratie (door AllnOne software)
  • Alle relevante opstelgegevens van het paneel
  • Voertuigdiagnose voor de kalibratie
  • Kalibratiewaarden van de te kalibreren sensor of camera voor én na kalibratie
  • Diagnosestatus van het voertuig na kalibratie

Daarnaast biedt ProAdas zoals gezegd de zekerheid van de juiste procedure omdat altijd volgens de specificatie van de autofabrikant wordt gewerkt.

TECO ProAdas

Het TECO ProAdas systeem is snel, ergonomisch en kalibreert op de juiste manier

Lees meer

Introductie TECO ProADAS oplossing

Het door Nexion ontwikkelde ProADAS systeem is 14 november jl. officieel geïntroduceerd voor de Nederlandse markt. Bij deze introductie waren diverse media partijen, de RDW, klanten en de fabrikant c.q. ontwikkelaar van het ProADAS aanwezig. Zelfs de productmanager was aanwezig voor deze Europese primeur, waar zij onder de indruk waren van de kennis is know-how over ADAS en de achterliggende techniek. Tijdens de introductie hebben we dan ook niet alleen de focus gelegd op het ProADAS systeem. Sterker nog, we hebben het grotendeels over ADAS in zijn algemeenheid gehad waarbij wij van mening zijn dat het ProADAS systeem een hele goede en onderscheidende kalibratie oplossing is. De reacties op de introductie en presentatie waren dan ook vol lof op de wijze waarop wij deze presentatie hadden gegeven, en het systeem waarmee we deze kalibraties uitvoeren.

Geproduceerd door een gerenommeerd bedrijf

Kalibratie van ADAS systemen is een complexe bezigheid. Er is veel kennis en ervaring nodig op het gebied van uitlijning, diagnose en uiteraard op het gebied van ADAS zelf. De Nexion groep, het moederbedrijf van TECO, is het enige bedrijf dat een dergelijke combinatie kan bieden. Nexion is een van de grootste en oudste producenten van automotive equipment ter wereld en één van de weinige bedrijven met het specialisme om van ADAS kalibratie een succes te maken. Zie onderstaande film voor een impressie van de Nexion groep:

Wilt u meer weten van ADAS in het algemeen en wat voor impact het voor uw bedrijf heeft? En benieuwd naar de oplossing die wij bieden middels het PRO-ADAS systeem? Wij geven regelmatig LIVE demonstraties en presentaties voor iedereen die meer wil weten over ADAS en PROADAS. Neem dan vrijblijvend contact met ons op, en lichten u met plezier zo goed mogelijk in! Of neem een kijkje op onze toegewijde ProADAS pagina: www.proadas.nl

0
Volg ons!

Helaas: Deze pagina is nog niet beschikbaar. Houd onze site in de gaten, wij werken er aan!