NIEUWS

Mahle-Brainbee AT-spoelmachines: Waarom is het iets voor u?

Mahle-Brainbee versnelligsbak spoelmachines bieden een aantal unieke kenmerken, lees hieronder welke.

In de 'oude' tijd, toen iedere automatische versnellingsbak nog een onverwoestbaar model van ZF was, hoorde je niet veel monteurs over het spoelen van de automatische versnellingsbak. Hoe anders is dat tegenwoordig: automatische versnellingsbakken zijn bijna de norm geworden en zijn vooral veel gecompliceerder geworden. Gecompliceerder en daarmee ook gevoeliger voor storingen. Reden te meer om nu te richten op (preventief) onderhoud van (semi-)automaatbakken.

Waarom zou u investeren in een automaat spoelmachine?

Los vreemde storingen op zonder verdere diagnose

Veel 'vreemde' mankementen aan een automatische versnellingsbak zijn op te lossen door de bak te spoelen en te voorzien van verse olie.

U vindt wellicht niet het exacte probleem, maar u lost het er wel mee op. En had uw klant de rekening voor de diagnosetijd wel geaccepteerd als het ook met een simpele spoelbeurt opgelost kon worden? Een spoelbeurt (en dan vooral een volautomatische) neemt deze zorgen vaak al voor u weg. Mocht er dan toch nog een storing zijn na het spoelen, dan kunt u veel oorzaken uitsluiten bij het verdere diagnosewerk.

Alleen een spoelmachine kan een echte spoelbeurt uitvoeren

Het ouderwetse 'handmatig' spoelen van een automatische versnellingsbak spoelt nooit alle olie. Alleen met een echte automatische versnellingsbak spoelmachine kunt u echt een complete spoelbeurt uitvoeren.

De machine spoelt niet alleen maar reinigt ook

Een automatische versnellingsbak spoelmachine spoelt niet alleen maar. Hij voegt ook een reinigingsvloeistof toe tijdens het spoelen die een extra schoonmaakbeurt aan de automatische versnellingsbak uitvoert.

Verleng de levensduur van de automatische versnellingsbak

Dit punt ligt natuurlijk voor de hand maar het is toch de moeite waard om te benoemen. Regelmatig spoelen en reinigen van de automatische versnellingsbak zorgt voor een langere levensduur van de versnellingsbak en kan daarmee (zeer) hoge kosten voorkomen. De kosten kunnen zo ver oplopen dat een iets oudere occasion economisch total loss verklaard kan worden door een defecte automaatbak. De moeite waard dus.

Automatische versnellingsbakken zonder peilstok kunnen niet handmatig gespoeld worden

Versnellingsbakken die niet voorzien zijn van een peilstok kunnen alleen gespoeld worden met automatische versnellingsbakmachines met een 'dipstick' functie.

En waarom een versnellingsbak spoelmachine van Mahle-Brainbee?

Goed, we hebben nu een aantal flinke voordelen van de aanschaf van een versnellingsbak spoelmachine opgenoemd. Waarom zou u nu juist een spoelmachine van Mahle-Brainbee aan moeten schaffen?

1. Iedereen kan versnellingsbakken spoelen met de apparatuur van Mahle-brainbee

De versnellingsbak spoelmachines van Mahle-Brainbee zijn ontworpen om de gebruiker zoveel mogelijk uit handen te nemen. De uitgebreide voertuigdatabase geeft aan welke koppeling gebruikt moet worden tijdens het aansluiten. Het aansluiten zelf kunt u ook nog eens niet verkeerd doen omdat de versnellingsbak spoelmachine zelf de stroomrichting bepaalt door intelligente software.

2. Versnellingsbakken spoelen gaat sneller met Mahle-Brainbee machines

De DUO-pomp uitvoeringen van de Mahle-Brainbee versnellingsbak spoelmachines hebben (de naam zegt het al) tweede pomp die het vulproces versnelt. Heeft u daarnaast andere ATF olie nodig dan u op dat moment op de spoelmachine heeft geïnstalleerd? Geen probleem! De olievaten zijn met opzet zeer makkelijk te bereiken gemaakt en bovendien zeer snel te verwisselen. U heeft in een wip de juiste olie aangesloten.

3. Lees de status via een app uit

De Mahle-Brainbee versnellingsbak spoelmachines kunnen via een app uitgelezen worden waardoor u tijdens het vulproces iets anders kunt gaan doen maar toch makkelijk de voortgang van het vullen in de gaten kunt houden. Maximale efficiëntie dus. Moet de machine een volgende stap uitvoeren en heeft hij daarvoor bevestiging van u nodig? Ook dat is via de app mogelijk, zonder dat u eerst naar de machine toe hoeft te lopen.

Meer weten of een demonstratie?

Ondertussen overtuigd geraakt van de noodzaak van een versnellingsbak spoelmachine? En ook van de unieke voordelen van een Mahle-Brainbee model? Neem dan eens contact op met CBX Nederland via verkoop@cbx-nederland.nl of telefonisch via 0345-580.670. Wij geven u graag nog meer toelichting of een gratis, vrijblijvende demonstratie. Maar pas op: u raakt gegarandeerd overtuigd!

 

0
Vul a.u.b. onderstaand formulier in,
of bel ons: 0345 - 580.670
X
Volg ons!

Helaas: Deze pagina is nog niet beschikbaar. Houd onze site in de gaten, wij werken er aan!

Gezocht: servicetechnicus! Iets voor jou? Bekijk hier de vacature!SLUIT