NIEUWS

Waarom investeren in emissie apparatuur

Wil je meer weten over hoe jij je APK-set met de Mahle Brainbee emissie apparatuur kunt completeren?

Emissie is een steeds actueler wordend punt. Het is niets voor niets een van de speerpunten van de EU en een hot topic in de recentelijk gepresenteerde klimaatdoelstellingen van Nederland. Juist op dit vlak zullen de komende jaren eisen steeds scherper worden.

Dat heeft gevolgen voor de manier van keuren en ook meten. Zoals bekend is de keurprocedure van de dieselkeuring aangepast, waardoor er bij diesels die ook maar één foutcode bevat altijd gemeten moet worden aan de uitlaat met een roetmeter. Dus ook hier zie je nadrukkelijk terugkomen dat emissie een prominente rol speelt. Niet alleen voor dieselmotoren, maar ook voor benzine of LPG motoren zal meten nog altijd belangrijk blijven.

Digitaal emissietesten

Emissie meten wil je natuurlijk als bedrijf extra goed en volgens de geldende regels doen. Dat betekent voor de werkplaats dat dit betrouwbaar en efficiënt moet verlopen, willen je werkplaatsprocessen en klantprocessen zo vloeiend mogelijk verlopen. Daarbij is de trend dit steeds meer op een digitale manier te verwerken, waarbij de voorkeur ontstaat om dit via een PC of laptop te doen. Op die manier ben je nog nauwkeuriger in het uitvoeren van de metingen.

CBX Nederland levert emissie apparatuur van Mahle/Brainbee. Deze emissie apparatuur is verkrijgbaar met bluetooth of als bekabelde versies die aan de PC of laptop kunnen worden aangesloten. De schakeling van viergasmeting naar roetmeting is daarmee binnen een paar seconden nauwkeurig gedaan. Omdat de set altijd samenwerkt is de meter dan ook direct klaar voor een meting. Ook voor de toekomst is de Mahle/Brainbee apparatuur al voorbereid. Wanneer de nieuwe meetmethode voor nieuwe diesels wordt geïmplementeerd zal de huidige emissieapparatuur van Mahle/Brainbee geschikt zijn om te koppelen aan de nieuwe tester. Op die manier hoef je als bedrijf alleen de nieuwe meter aan te schaffen en deze te koppelen aan je huidige set en software. Aangezien dit PC gestuurd gaat ben je gelijk klaar om te werken zonder dat je andere apparatuur om zou moeten worden gebouwd.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe jij je APK-set met de Mahle Brainbee emissie apparatuur kunt completeren? Ben je benieuwd naar de oplossing die wij u samen met Mahle/Brainbee kunnen bieden? Wij leggen u graag alles uit over de werking van deze apparatuur en de mogelijkheden voor nu en in de toekomst. U hoeft alleen even een telefoontje te doen voor een vrijblijvend bezoek van een van onze vertegenwoordigers.

0
Vul a.u.b. onderstaand formulier in,
of bel ons: 0345 - 580.670
X
Volg ons!

Helaas: Deze pagina is nog niet beschikbaar. Houd onze site in de gaten, wij werken er aan!

Gezocht: servicetechnicus! Iets voor jou? Bekijk hier de vacature!SLUIT